A Bike & Boat programok lényege, hogy a bringával „felfelé” megtett távot, a Dunán, az Ipolyon, vagy a Garamon lefelé kenuval, vagy kajakkal tesszük meg. A túrák lehetnek egy vagy két naposak, de igény esetén egyedi elképzeléseket is tudunk teljesíteni. A kerékpározáshoz/kenuzáshoz nem szükséges csomagokat, tudjuk szállítani.

Néhány ötlet, javaslat:

Zebegény-Ipolytölgyes-Zebegény

Érkezés Zebegénybe, a kerékpározáshoz nem szükséges csomagok lepakolása, bringák átvétele. Amennyiben két naposra lesz tervezve a túra, akkor érdemes lehet egy kicsit szétnézni a településen. Kilátó, Szőnyi múzeum, hajózási múzeum, Rétesház, vagy csak egy fagyi a cukrászdában J. Ezután bringa, cél Ipolytölgyes. Ez szűk 20km, egy óra alatt kényelmesen teljesíthető. Itt a szállás egy vendégház (az Ipolytól kb 300m-re), nagy udvarral, bográcsozási lehetőséggel. A házban max. 14 fő számára van szálláslehetőség, de sátrazni lehet az udvaron. Van vizes blokk, konyha, közösségi helyiség. Igény esetén tudunk vacsorát is biztosítani, egy bográcsos főzés keretében. Szabad idő és erő függvényében át lehet még tekerni Nagybörzsönybe, ahol előre megbeszélés alapján nagyon finom házi langallót sütnek nekünk, de ott is több féle múzeum, templom megtekintése lehetséges. Második nap reggeli és összepakolás után irány az Ipoly, ahol egy rövid oktatást követően mindenki társat választ, és vízre száll. Az ereszkedés Zebegényig, fürdésekkel, megállásokkal tarkított egész napos program. Érkezés Zebegénybe a kívánt időpontra, ahová addigra visszaszállítjuk a csomagokat.

Két napos program választása esetén lehetőség van arra, hogy a program bringás részét, a kalandvágyóbbak, erdei utakon, ösvényeken teljesítsék (max 6-8 fő, szintén bringával, vezetővel), hogy aztán egy előre megbeszélt helyen találkozzanak a társaság másik felével.

Zebegény-Garamkövesd-Zebegény

Egy napos program:

Bringaátvétel Zebegényben aztán cél Szlovákia, Garamkövesd. Ez kb 15-20km, egy, másfél óra alatt kényelmesen teljesíthető. Megérkezvén rövid pihenő, beszélgetés, feltöltődés. Aztán fürdőzésekkel tarkított kenuzás Zebegényig.

Két napos program:

Bringaátvétel Zebegényben, aztán némileg hosszabb úton indulás a Garamhoz. Az útvonal Zebegény-Kóspallag-Szob-Garamkövesd (kb.: 50Km). Szállás saját sátrakban, vadkemping a Garam partján. Második nap reggeli és összepakolás után irány a folyó, ahol egy rövid oktatást követően mindenki társat választ, és vízre száll. Az ereszkedés Zebegényig, fürdésekkel, megállásokkal tarkított egész napos program. Érkezés Zebegénybe a kívánt időpontra, ahová addigra visszaszállítjuk a csomagokat.

Vác-Zebegény-Vác

Két napos program:

Találkozás Vácon. Bringaátvétel, csomaglerakás, igény szerint váci városnézés, fagyizás. Váctól Zebegényig végig bringaút van, a táv kb. 30km. Zebegénybe megérkezvén az idő függvényében szabadprogram, de még aznap vízre szállás és egy rövid kenuzás Nagymarosig. Nagymaros alatt a Duna parton vadkemping. Itt nincs semmi infrastruktúra. Másnap ébresztő, reggeli után vízre szállás, és fürdésekkel tarkított evezés Vácig.