2017-es vízi-programok

Egynapos evezések:

Evezés a Dunán, Esztergom–Zebegény

Érkezz Esztergomba vonattal, gépkocsival vagy kerékpárral. A Mária –Valéria híd lábánál tudjátok átvenni a kenukat, majd elkezdődik az ereszkedés a Dunán. Ez a Duna-szakasz több nagyon jó kikötési és fürdési lehetőséggel rendelkezik. Helemba-sziget, Szob fölött lévő sóderpadok, Pilismaróti öböl, zebegényi sziget, stb. Ha kerékpárral érkeztél Esztergomba, bringád várni fog a Zebegény Kerékbárnál lévő kikötési helyen. Ha vonattal érkeztél , kiszállítunk a zebegényi vasútállomásra, ill. ha gépkocsit hagytál a kiindulási helyen, a sofőröket odaszállítjuk. A távolság a vízen 18 km.

Evezés az Ipoly folyón, Ipolytölgyes-Zebegény

Érkezz Zebegénybe vonattal, vagy gépkocsival, hozd saját kerékpárodat, vagy bérelj nálunk, találkozás Zebegény elején lévő „Kerékbárban”. Kerékpárokkal indulunk, és többek között két érdekes látnivalót tekintünk meg, a híres fagerendás templomot, majd a Kálvária –dombon lévő újonnan épült kilátót, ahonnan elénk tárul a Dunakanyar csodálatos panorámája. Innen az Eur.6-os kerékpár úton tekerünk Szobig, majd a 12-es főúton Ipolytölgyesig. Az ipolytölgyesi duzzasztó alatt történik a kenuk átvétele. Majd megkezdődik az ereszkedés az Ipoly folyón, s néhány óra múlva a Dunába torkollva folytatjuk utunkat Zebegényig. A kerékpárokat a program végére visszaszállítjuk az indulás helyszínére.

Evezés a Garamon-Dunán

Érkezz Zebegénybe vonattal, vagy gépkocsival, hozd saját kerékpárodat, vagy bérelj nálunk, találkozás Zebegény elején lévő ’Kerékbárban’. A zebegényi látványosságok megtekintése után, az Eur. 6-os kerékpárúton tekerünk Szobig, majd az Ipoly hídon átkelve Szlovák területen, Helemba, Garamkövesd településeket érintve érünk el a Garam folyóhoz. Itt történik a kenuk átvétele. 2 km ereszkedés után érjük el a Duna folyót, ahol jó kikötési és fürdési lehetőségek várnak. Helemba sziget, szobi sóderpadok, pilismaróti öböl, zebegényi sziget. A túra vége, Zebegény Kerékbárnál, ahol a visszaszállított kerékpárjaitokat átveszitek.

Ereszkedés a Dunán, Zebegénytől-Verőcéig-Vácig

Érkezz Zebegénybe vonattal vagy gépkocsival, de érkezhetsz kerékpáron is. Találkozó a „Kerékbár” Zebegény pihenőnél, ahol a kenukat átveheted. Itt zárt területen hagyhatod gépkocsidat, ill. a kerékpárok szállító járműre kerülnek, melyeket az evezés végén átveheted Verőcén vagy Vácon. A sofőröket természetesen az autókhoz visszaszállítjuk.

Kétnapos programok:

Evezés az Ipoly folyón, Tésa-Ipolytölgyes-Zebegény

A tésai duzzasztó alatt történik a kenunk átvétele, ahonnan négy-öt óra evezéssel érkezel Ipolytölgyesre. Közel a folyóhoz, lehetőség van szállás igénylésére, akár vendégházban 20 főig, vagy sátrakban. Másnap Ipolytölgyes –Zebegény útvonalon evezhetünk. A Tésán hagyott autókhoz a sofőröket visszaszállítjuk.

Evezés az Ipoly folyón, Ipolytölgyes-Zebegény

Kerékpárral indulunk Zebegényből, majd a helyi látványosságok megtekintése után, az Eur. 6-os kerékpárúton bringázunk Szobig, majd a 12-es főúton haladva tovább elérkezünk Ipolytölgyesig. Itt beköltözünk a vendégházba, amely 20 fő elszállásolására ad lehetőséget. + sátorhelyek Még a délután folyamán áttekerünk Nagybörzsönybe ahol megtekintjük a helyi érdekességeket. Éjszaka a vendégházban, majd másnap délelőtt a közelben lévő ipolytölgyesi duzzasztó alatt átvehetitek a kenukat, s megkezdődhet a 4-5 órás evezés Zebegényig. A kerékpárok átvehetők a kiindulás helyén, Zebegény, Kerékbár-nál. Ha van ötleted, s elképzelésed, mely a felsorolt programokban nem szerepel, a felszerelésben és a logisztikában segítünk Neked!