Varázslatos Zebegény

Zebegény egy elbűvölő hangulatú kis település Budapesttől 60km-re északra a Duna mentén.

Tökéletes kiindulópont gyalog, kerékpár és kenutúrák, többnapos programok részére

A környező Börzsöny érintetlen tájai, az Ipoly és a Duna torkolata, a Dunakanyarból, vagy az egyik csúcsról elén táruló visegrádi vár mind mind felejthetetlen élménnyel ajándékozzák meg az idelátogató családokat, kirándulókat.

A falu főterén található a Kós Károly tervezte 1909-ben épült, egyedi belső faszerkezettel rendelkező Római Katolikus templom. Tőle kb. 5 perc kényelmes sétára a Szőnyi István utcában található a Hajózástörténeti Múzeum, illetve a Szőnyi István emlékmúzeum, fölöttük pedig a Kálvária domb tetején a Trianon emlékművet találhatjuk, csodás kilátással a Dunára. Innen az erdőn át lesétálva a Kossuth Lajos utca végén, páratlan házirétesekkel pótolhatjuk az elégetett kalóriáinkat.

A Malom patak völgye ideális családi kiránduló hely. Könnyen, kényelmesen bebarangolható, kisgyermekes családok részére is, illetve az ott lévő zöld jelzésen ebből az irányból is megközelíthető a törökmezői turistaház.

A bátrabbaknak ajánlunk egy kirándulást a falu központjából induló sárga+ jelzésű turistaúton Hegyestűre a Julianus barát kilátóhoz (körben a Duna jobbról-balról), a remete barlanghoz (Duna a lábunk alatt), vagy akár az ebből az irányból a kék jelzésen elérhető törökmezői turistaházhoz, egy finom ebédért vagy üdítőért.

Nyáron hétvégente a kishajóval lehetőség nyílik a Duna szembelévő partjára Pilismarótra áthajózni, ahol kellemes szabadvizi strand várja a fürdőzni vágyókat.

Zebegény, a 2013-as év legvirágosabb települése díj büszke birtokosa!